Koken op inductie, het nieuwe koken

Het koken van de toekomst: koken op inductie. De aanschaf van een nieuwe keuken is een goed moment om over te stappen naar inductie koken. Het wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Koken op inductie heeft namelijk vele voordelen. Lees snel verder voor meer informatie.

Koken op inductie, ATAG inductiekookplaten

Wat is inductie koken?

Met een inductiekookplaat kook je op elektriciteit. Bij koken op een inductie kookplaat wordt niet de kookplaat verwarmd, maar de pan zelf door een magnetisch veld. Na het koken is er wel restwarmte aanwezig, maar de kookplaat koelt snel af. Met een inductiekookplaat kun je alle kanten op.

De voordelen van koken op inductie

  • Milieubewust en energiezuinig
    De komende jaren stappen we in Nederland steeds verder over op duurzame warmte en elektriciteit. Gas wordt steeds minder en koken op inductie is de toekomst. Het is milieubewust én bovendien ook nog eens energiezuinig. Er gaat tijdens het koken weinig warmte verloren omdat de pan verhit wordt. Met koken op inductie verlies je 10 tot 20% terwijl dit bij koken op gas rond de 40% ligt.
  • Veilig
    Koken op inductie is een veilige keuze. Geen vlammen meer, de kookplaat koelt relatief snel af en de meeste inductiekookplaten gaan automatisch uit wanneer er geen pan meer op staat.
  • Makkelijk schoon te maken
    Geen vlekken meer, geen moeilijke hoekjes. Een inductiekookplaat is helemaal vlak en dus makkelijk schoon te maken. Bovendien kun je na het eten direct aan de slag omdat de kookplaat dus snel koelt.

Inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Ben je op zoek naar een simpele kookplaat of een inductiekookplaat met kookveldafzuiging? Extra grote kookoppervlakken of automatische pan herkenning? Geen probleem. Voor ieder wat wils. Zelfs een robuust fornuis is nu mogelijk met inductiekookplaat. Wij werken met o.a. Bora, ATAG, Miele, AEG, Siemens en Bauknecht.

Over Keuken design Nijmegen

Graag bieden wij je een persoonlijk advies en kijken we graag mee naar slimme keukenoplossingen.

Contact

Neem contact op
Plan je route

Verlengde Energieweg 50
6541 XX Nijmegen

verkoop@kd-nijmegen.nl
Tel: +31 (0)85-070 7700