Tips voor het kiezen van een keukenblad

Een keukenblad is een van de belangrijkste elementen van je nieuwe keuken. De sfeer wordt namelijk grotendeels bepaald door het keukenblad. Om je op weg te helpen hebben wij de meest gekozen keukenbladen op een rijtje gezet. Ontdek welk keukenblad het beste in je nieuwe keuken past.

Een keukenblad van kunststof

Kunststof is niet voor niets een van de meest gekozen keukenbladen. Het is niet alleen een goedkope keuze, maar ook erg onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en krasbestendig. Donker of licht, hoogglans of mat. Modern of industrieel, het kan allemaal. Het aanbod kunststof keukenbladen is enorm.

Voordelen:

  • Goedkope keuze
  • Onderhoudsvriendelijk, hygiënisch & krasbestendig
  • Ruime keuze aan kleuren

Nadelen:

  • Gevoelig voor hitte en deuken
  • Niet geschikt voor agressieve schoonmaakmiddelen

Composieten keukenbladen

Een composiet blad is gemaakt van korrels natuursteen, pigment en hars. Deze worden onder hoge druk samengeperst wat resulteert in een oersterk blad. Met een composieten keukenblad creëer je een luxe en natuurlijke uitstraling.

Voordelen:

  • Hittebestendig en kras-, stoot-, watervast
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Ruime keuze aan kleuren en structuren

Nadelen:

  • Gevoelig voor bijtende middelen
  • Geen volledig dichte structuur waardoor natte plekken kunnen intrekken
  • Bij grote temperatuurverschillen kan het blad scheuren of verkleuren

Een keramieken keukenblad

Ook een keramieken keukenblad geeft je nieuwe keuken een luxe uitstraling. Dit keukenblad is perfect als je op zoek bent naar een blad dat wel tegen een stootje kan. Door de toplaag is een werkblad van keramiek erg hygiënisch.

Voordelen:

  • Een blad van keramiek is erg sterk en hygiënisch
  • Vlekbestendiger dan composiet en graniet
  • De spoelbak kan vrijwel naadloos geïntegreerd worden
  • Waterdicht, hittebestendig én krasbestendig

Nadelen:

  • De randen van het blad zijn erg kwetsbaar
  • Keramiek kan niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen

Een keukenblad van graniet

Een granieten keukenblad is stijlvol en uniek, het is een steensoort. Elk blad heeft een eigen design, vaak vrij grof van structuur. Een echte eyecatcher in je nieuwe keuken. Kies je voor een granieten keukenblad, dan kies je voor een 100% natuurproduct. Onverwoestbaar en tijdloos.

Voordelen:

  • Graniet is een 100% natuurproduct
  • Grof van structuur, uniek en een eigen design
  • Duurzaam
  • Hitte- en krasbestendig

Nadelen:

  • Licht poreus
  • Het blad moet met enige regelmaat geïmpregneerd worden

Meer inspiratie voor je nieuwe keukenblad

Over Keuken design Nijmegen

Graag bieden wij je een persoonlijk advies en kijken we graag mee naar slimme keukenoplossingen.

Contact

Neem contact op
Plan je route

Verlengde Energieweg 50
6541 X Nijmegen

verkoop@kd-nijmegen.nl
Tel: +31 (0)85-070 7700